Συνταγές
Δεν σας λέω τίποτα! Πίτσα για βραδυνό..
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο λάδι
Αλάτι
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μία μαλακή ζύμη ίσα που να μην κολλάει στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την βάζουμε στο φούρνο της κουζίνας σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας
Και ανάβουμε για ένα λεπτό το φούρνο
Και τον σβήνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά
Λαδόκολλα στο ταψί λίγο βίταμ και ανοίγουμε το ζυμάρι. Το ζυμάρι αυτό είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ρίχνουμε ντομάτα
Το παριζάκι τριμμένο στον τρίφτη
Το Μιξ τυριών και 150 γρ κασέρι τρικαλινο
Βάζουμε Ελιές χωρίς κουκούτσι και Ντοματινια
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμενω φούρνο στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πεντανόστιμη Πίτα με ζαμπόν και τυριά
Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”
ΥΛΙΚΑ:
Για 1 πιτα 40×30
1 πακέτο σφολιάτας ΚΑΝΑΚΙ
2 κουτ της σούπας βούτυρο
2 κουτ της σούπας αλεύρι
1φλ. γάλα
250γρ. ζαμπόν απο χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
6 αυγά
1φλ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
1φλ. τριμμένο ρεγγατο
1/4 κουτ του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την επιφάνεια
1 κρόκος αβγού
2 κουτ. σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε μετά το αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα.
Αφήνετε 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλατίζετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
Ετοιμάζεται την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες και την ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 55′ περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Δημήτρης Χατζιάρας – “Stin koyzina Mmm… ou”