Σοκολατα
Αφράτη σοκολατίνα, που γίνεται εύκολα!
Φτιάξε αυτή την σοκολατίνα την επόμενη φορά που θα βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο και θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου συνταγές! Είναι εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αυγά μεσαία
130gr. αλεύρι γ.ο.χ
130gr. ζάχαρη
30gr. κακάο
20gr. baking powder
για το σιρόπι
150gr. ζάχαρη
150ml. νερό
60ml. κονιάκ
για την κρέμα
500gr. σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
225ml. φρέσκο γάλα πλήρες
500ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
για το στόλισμα
τρούφα σοκολάτας
γλυκό του κουταλιού κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το παντεσπάνι. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν. Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, και χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέηκιν στο αλεύρι και το αδειάζουμε αργά στο μπολ ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Κατόπιν, συμπληρώνουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα, την βουτυρώνουμε και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφαιρούμε τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κατόπιν με ένα μεγάλο μαχαίρι, το κόβουμε στη μέση δημιουργώντας 2 φέτες παντεσπάνι.
Προχωράμε στην παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ, βάζουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και ρίχνουμε το γάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων. Μετά από λίγο και αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το ανακατεύουμε με τη μαρίζ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Γυρίζουμε τα παντεσπάνι ανάποδα σε ένα μεγάλο πιάτο ή δίσκο και έχουμε το ένα φύλλο στο πιάτο και το άλλο στη λαδόκολλα.
Με το πινέλο και το σιρόπι, ποτίζουμε καλά το παντεσπάνι στο πιάτο.
Βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτουμε αργά την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με το μίξερ. Στο τέλος ανακατεύουμε και με τη μαρίζ και φτιάχνουμε την κρέμα.
Αδειάζουμε ποσότητα από την κρέμα στο πρώτο κομμάτι παντεσπάνι που έχουμε σιροπιάσει και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε κατόπιν το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι επάνω από την κρέμα και το σιροπιάζουμε και αυτό καλά με το πινέλο.
Βάζουμε τώρα κρέμα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπάνι και τα καλύπτουμε πλήρως.
Γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ.
Πασπαλίζουμε την σοκολατίνα με τρούφα και με το κορνέ δημιουργούμε ρόζους γύρω από το γλυκό. Επάνω στους ρόζους βάζουμε γλυκό κεράσι και η σοκολατίνα μας είναι έτοιμη!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Sotiria amor