Συνταγές
Αφράτα γεμιστά ψωμάκια με Φιλαδέλφεια παριζα και γκούντα!!
Η Συνταγή είναι από κ. Tasoula Piperidou Paramazoglou – “συνταγες της Λιχουδας”
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια γάλα χλιαρο
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
4 κ σ κόφτες ζάχαρη
1 κγ αλάτι
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
2 ασπράδια αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι 1 κιλό περίπου μέχρι να ζυμώνεται εγώ βάζω μαλακό Νο 2 αλλά κάνει και αυτό για όλες τις χρήσεις
Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη το καλαμποκελαιο τα ασπράδια το μισό αλεύρι ζυμωνουμε ρίχνουμε και το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι να έχουμε μια μαλακη ζύμη να μην κολλάει την αφήνουμε να φουσκώσει
Φτιάχνουμε ένα πιτακι και το γεμίζουμε με λίγο Φιλαδέλφεια παριζα και γκούντα κλείνουμε σαν μπαλιτσα και αλείφουμε με τους κρόκους ψήνουμε στις αντιστάσεις 180 μέχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από κ. Tasoula Piperidou Paramazoglou – “συνταγες της Λιχουδας”
Δες εδώ και μία επιπλέον εκτέλεση από την κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.