Connect with us

Συνταγές

Καιρός για το δικό μας λικερ με την αρμπαρόριζα!

Published

on

307307989 2244051275776777 1585424478999855657 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Μαργέτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί, 1 κιλό ζάχαρη (αν επιθυμείτε βάλτε λιγότερη) 30-40 φύλλα αρμπαροριζα και ένα ξύλο κανέλας στο τέλος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε κι βράζουμε το κρασί μόνο του για 2′, ρίχνουμε τη ζάχαρη κι άφησουμε να πάρει ακόμη μία βράση 2′

τέλος πρόσθεσουμε την αρμπαροριζα κι άφησουμε άλλη μία βράση για 2′-3′ ακόμη.

Τέλος ριξουμε το ξύλο κανέλας ή κι ότι άλλο μπαχαρικο σας ευχαριστεί

το άφησουμε σκεπασμένο στην κατσαρόλα όλη τη νύχτα μέχρι πριν από λίγο για να τραβήξει τα αρώματα

Έγινε πάρα πολύ ωραίο

*Το λικερ με την αρμπαροριζα γίνεται μονο με τη ρετσίνα..εκει να δειτε γευση κ αρωμα – και χωρις κανέλα !! σαν να πίνεις σαμπάνια

**διατηρείται και εκτός ψυγείου!

Υπέροχο, μυρωδάτο τόσο όσο το ήθελα και….στην υγειά μας!
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Μαργέτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εύκολο και γρήγορο λικέρ ρόδι με βαθύ κόκκινο χρώμα

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
2 ποτήρια χυμό ροδι
2 ποτηρια ζάχαρη
2 ποτήρια τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 ξύλο κανελας
1-2 καρφάκια γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρίβουμε τα ρόδια και τα σούρωσα 2 φορές τα βαζουμε σε μια κατσαρόλα με το τσίπουρο την ζάχαρη την κανέλα και τα γαρύφαλλα

τα βράζουμε από το σημείο βρασμού 6 λεπτά ξαφριζοντας όσο χρειάζονταν.

Αφηνουμε να κρυώσει καλά το ξανασουρωσουμε και το βαζουμε σε μπουκάλια.

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις και ένα λικέρ Αμαρέττο με φίνο άρωμα και γεύση μοναδική!

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 λίτρο βότκα
150ml κονιάκ
100 γραμμάρια κουκούτσια από βερίκοκα
10 πικραμύγδαλα ( ψίχα από τα κουκούτσια)
3 ολόκληρα βερίκοκα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη γιατί αποφεύγω τη ζάχαρη)
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Έβρασα το νερό με τη φρουκτόζη περίπου 10 λεπτά και άφησα το σιρόπι να κρυώσει.

Έβαλα σε μεγάλο βάζο τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσα το κρύο σιρόπι.

Θα τα αφήσω σκεπασμένα σε σκοτεινό μέρος για τρεις μήνες μόνο θα τα ανακινώ πότε πότε.

Μετά θα το περάσω από τουλπάνι και θα το αφήσω ακόμα δυο μήνες, μετά θα το περάσω από φίλτρο του καφέ και θα το βάλω σε μπουκάλια να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα!

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Και φυσικά δες και μία ξεχωριστή συνταγή για κρέμα λικέρ φράουλας με απίθανο χρώμα!

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου‎ – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
300 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
400 γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη το γάλα την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη το αφήνουμε να κρυώσει σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα

Για ποιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο

Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες επίσης διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου‎“Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές6 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές8 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές10 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές12 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές14 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές15 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version