Συνταγές
Δοκίμασε να φτιάξεις τις δικές σου αράβικες πίτες
Η Συνταγή είναι από Marianthi Kalaitzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μιάμιση κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα Αλεύρι ολικής
1 κούπα ζεστό νερό
1 κ.γλ. Αλάτι
60 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα Μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Το ζυμώνουμε με τα χέρια
προσθέτουμε τόσο αλευρι ώστε να έχω μια πολύ ελαστική κ ελαφρώς υγρή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά. Την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και ανοίγω πάρα πολύ λεπτό φύλλο. χρησιμοποιώντας επιπλέον αλευρι για το άνοιγμα του φύλλου.
Σε ζεστό στεγνό τηγάνι, ( χωρις λάδι), σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία, ψήνουμε τις πίτες μου.
(Όσες ψήθηκαν τις έχω σκεπασμένες. Οι υδρατμοί τις κρατάνε μαλακές)
Όσες περισσέψουν μπορείτε άφοβα να τις φυλάξετε στην κατάψυξη, καλά κλεισμένες για τουλάχιστον τρεις μήνες
Η Συνταγή είναι από Marianthi Kalaitzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τυλίγει ζύμη γύρω από αλουμινόχαρτο – όταν δείτε τι φτιάχνει… ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ!
Όταν τους πρωτοείδαμε, σκεφτήκαμε ότι ήταν πανέξυπνη ιδέα. Είναι σαν χωνάκια παγωτό για μεζεδάκια, όπως τα αβγό και ο τόνος. Έχουν υπέροχη εμφάνιση και μπορούν να συνδυαστούν με πολλές γεύσεις.
Να τι θα χρειαστείς:
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 κούπα ζάχαρη
1 χτυπημένο αβγό
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
2 1/4 κουταλάκι προζύμι
3 1/2 με 4 κούπες αλεύρι για ψωμί
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: