Συνταγές
Πολύ ωραίο και γευστικό αλμυρό κέικ
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
200 γρ τυρί τριμμένο (εγω έβαλα γκούντα)
5 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα ρε ροδέλες
320 γρ φαρινα
1 φακελάκι μαγια
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ βιταμ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το βουτυρο στο μίξερ
μετά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , αλάτι πιπέρι ρίγανη
Στη συνέχεια τη μαγια με αλεύρι αφού τα έχουμε ανακατέψει κ τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα κ το τυρί κ ανακατεύουμε με σπάτουλα ! Ψήνουμε για 45’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανες και φανταστικές κρέπες αλμυρές – οι πιο ωραίες.
Η Συνταγή είναι από Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το χυλό :
2 αυγά, 1κουπα τσαγιού γάλα, 1κουπα τσαγιού αλεύρι, λίγο αλάτι, 1κσουπας λιωμένη μαργαρίνη φαστ σοφτ.
Γίνονται 5κρεπες.
Γεμιση:
παριζα, γκούντα. Εκτέλεση :Αφού φτιάξουμε το χυλό, σε ένα τηγάνι αντικολλητικο ρίχνουμε λίγη μαργαρίνη φαστ σοφτ και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1κουταλα χυλό, σηκώνουμε λίγο το τηγάνι και το γερνουμε λίγο έτσι ώστε ο χυλός να πιάσει όλο το πάτο του τηγανιου.
Αφού ψηθεί από τη μια πλευρά 2λεπτα με μια ξύλινη σπάτουλα τη ξεκολλάμε γύρω γύρω από την άκρη του τηγανιου και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τη γεμιζουμε με παριζα και γκούντα και τη διπλώνουμε.
Μόλις λιώσει το τυρακι είναι έτοιμη
Γέμιση μπορούμε να βάλουμε φιλέτο κοτόπουλο ψητό, πατάτες, γκούντα. Ή να τις κάνουμε με μερεντα, μπισκότο τριμμένο κ μπανανα
Η Συνταγή είναι από Χαρουλα Μυργιωτη καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.