Συνταγές
Ρολάκια Μερέντας… Απλά καταπληκτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
500-600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα Γάλα χλιαρό
Μιση κουπα λιωμένο βούτυρο
2 αυγά μεσαία
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή
Για την γεμιση:
Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι… ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη… Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα…
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο απλώνουμε σε όλη τη επιφάνεια Μερέντα… το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε προσεχτικά με ένα μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ. … βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα αφήνοντας λίγο κενό… ραντίζουμε από πάνω λίγο ακόμα βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 30 λεπτά….
Όταν τα βγάλουμε και κρυώσουν αν θέλουμε γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”