Συνταγές
Εύκολη συνταγή για πρωτότυπη τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και φρούτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για την βάση:
1 1/2 κούπας αλέσμενα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη
Για τα φρούτα:
3 μεγάλα δαμάσκηνα
3 μπανάνες
1 κ.σ βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
Λίγο χυμό λεμονιού
3 κ.σ μέλι
Κανέλα
1/2 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ νερό
Για την κρέμα γιαουρτιού
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια ( αυτό που βράζει)
2 αυγά
3 κ.σ μέλι
1 κ.σ βούτυρο
2 φακελάκια βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αλέσμενα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε φόρμα με τσέρκι (22 cm). Πιέζουμε με την παλάμη μας μέχρι να απλώσει παντού.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια, βάζουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού σε ένα τηγάνι μαζί με τα φρούτα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα φρούτα. Προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουνε να κρυώσει.
Σε μουλτι βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, απλώνουμε τη σάλτσα φρούτων και πάνω από τη σάλτσα την κρέμα γιαουρτιού.
Ψήνουμε στους 170’C βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 80′-70′ λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια και να έχει κάνει κρούστα.
Όταν βγάλουμε το ταψί, το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει, χαράζουμε με βρεγμένο μαχαίρι γύρω γύρω να ξεκολλήσει και αφαιρούμε το τσέρκι.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”