Συνταγές
Έτοιμο πρωινό ψωμάκι της γάστρας λεπτό με τρυπουλες όπως ακριβώς μας αρέσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ _ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 500 γρμ αλεύρι σκληρό και κίτρινο αυτό που λέει για ζυμωτό ψωμί όχι καλαμποκισιο. Δηλαδή, 300 γρμ σκληρό και 200 το κίτρινο. Θα χρειαστούμε και λίγο ολικής άλεσης για το πάγκο και για από πάνω.
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, βάζω το μπωλ όλη νύχτα στο ψυγείο. Δηλαδή το έφτιαξα χτες στις 8 το βραδάκι και σήμερα το πρωί τό έβγαλα από το ψυγείο έριξα στο πάγκο με αλεύρι από κάτω, λίγο το διπλώνω με την σπάτουλα γύρω γύρω να έλθουν τά διπλώματα από πάνω.
Βάζουμε την γάστρα στο φούρνο για 10′ να ζεσταθεί βγάζουμε προσεκτικά γιατί καίει, βάζουμε μέσα την ζύμη, από πάνω πάλι λίγο αλευρακι, βάζουμε το καπάκι της, ψήνουμε προ τελευταία Σκάρα στους 220 για 30′
ύστερα βγάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε στους 190 ψήνουμε για 15′ τώρα και έτοιμο το ψωμάκι μας. Με τόν δικό μου φούρνο πάντα.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.