Συνταγές
Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα μαστίχα-πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι (250ml) ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη (375γρ.)
3 γιαούρτακια στραγγιστα (200γρ.το καθένα)
3 αυγά
1 φακ.μπεικιν κοσκινισμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Μαστίχα
1κιλο Περ. Αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι.
Το ρίχνουμε τελευταίο και ανακατεύω.
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδες κι εύπλαστη.
Αν κολλάει πολύ βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μου.
Πλαθουμε ότι σχέδιο μου αρέσει, πασπαλιζουμε με ότι θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 περ.λεπτα (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος).
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μία εκδοχή για τσουρεκάκια που αξίζει να την δοκιμάσετε
Η Συνταγή είναι από κ. Eui Krz– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
750γρ. Γάλα φρέσκο, 300γρ. Χυμό πορτοκάλι, 200γρ. Λάδι ελαφρύ, 50γρ. Φρέσκια μαγιά, 1.500γρ. Ζάχαρη, 10 αυγά, μαχλέπι, κακουλέ, βανίλιες, αλεύρι περίπου 7 κιλά (κούλα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 200γρ. Χλιαρό νερό θα διαλύσουμε τη μαγιά και θα την αφήσουμε ένα τεταρτάκι σκεπασμένη να φουσκώσει, ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι τα ανακατεύουμε και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε .
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί δίπλα στο καλοριφέρ βάζουμε σε ταψιά και το ξανααφήνουμε για ξεκούραση
Η Συνταγή είναι από κ. Eui Krz– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.