Συνταγές
Όταν σου μείνει γάλα και δε θέλεις να φτιάξεις γλυκο… Το πηζεις και το κάνεις τυρί…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
Σε 1,5 λίτρο γάλα , εγώ είχα ελαφρύ
1κ.γ αλάτι και
Μισό κ.γ ξινό διαλυμένο σε λίγο νερό..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βράσει το γάλα χωρίς να φουσκώσει, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξινό.
Μετά από λίγο αρχίζει να ξεχωρίζει το τυρί από το γάλα.
Σε ένα σουρωτήρι έχουμε βάλει μια πετσέτα, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το τυρί, τη σηκώνουμε με προσοχή.
Τη κλείνουμε καλά και αφήνουμε το τυρί να στραγγίξει για 1 με 2 ώρες. Εγώ τη κρεμάω στη βρύση.
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.