Συνταγές
Ωραιότατο Γαλακτομπούρεκο πεντανόστιμο! Με το καλό να το απολαύσετε.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φύλλο κρούστα
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex)
-10 κτσ. ζάχαρη
-1/2 ποτ. σιμιγδάλι, 6 κτσ. Corn Flour ή (200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό)
-10 ποτ. γάλα
-λίγο χυμό λεμονιού
-2 κρόκους αυγών και 2 αυγά
-1 βανίλια
-2 κτσ. βούτυρο
-1/2 κουταλάκι μαστίχα
-βούτυρο λιωμένο για το άλειμα του φύλλου ή ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το pyrex, βάζουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα. Να είναι έξω από το pyrex(δεν το κόβουμε ούτε το διπλώνουμε).
Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μέσα λαδώνοντας. Βάλουμε ένα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μέσα στις άκριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα. Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιέζουμε πάλι μέσα τριγύρω.
Βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθόνερο για να μην σηκωθούν τα φύλλα. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι μέχρι τα πάνω φύλλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για μια ώρα.
Σιρόπι:
-2 και 3/4 ζάχαρη
-2 και 3/4 νερό
-φλούδα λεμονιού (βανίλια)
-ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά. Τέλος βάζουμε 1 κτσ .μέλι. Κρύο το σιρόπι.
Δεν σκεπάζουμε.
Σερβίρουμε μετά από 6-7 ώρες.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!