Συνταγές
Φτιάξτε αυτό το κέικ ζέβρα με λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Ραλλια Ηλεκτρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
150 γρ ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
χυμό από μισό λεμόνι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πάλι καλά. Ακολουθεί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χωρίζουμε το έτοιμο μείγμα σε δύο μέρη. Για το σκούρο χρώμα χρησιμοποίησα 5 κ.σ. Μερέντα…
Και στο ταψί ξεκινάμε από τη μέση με μια κουτάλα, πρώτα μια κουτάλα από το λευκό μείγμα… μετά τη σκούρα στη μέση του λευκού μείγματος και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα…
Ψήνουμε στους 175°C μέχρι να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα (ή το μαχαίρι)
Η Συνταγή είναι από Ραλλια Ηλεκτρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ένα εύκολο σπιτικό CHEESE CAKE…!!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κουτί μπισκότα digestive
1/2 βιταμ
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 φακελάκι σαντιγί
1 τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
γάλα φρέσκο
μαρμελάδα μυρτιλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε καλά το ζελέ με ένα ποτήρι καυτό νερό προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Θρυμματιζουμε τα μπισκότα λίγα λίγα στο μουλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βιταμ και το προσθέτουμε στα θρυμματισμενα μπισκότα.
Τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπωμενο πάτο και τα πατάμε ελαφρά να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας. Φτιάχνουμε τη σαντιγί με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μετα εναλλάξ προσθέτουμε το ζελέ και το τυρί μέχρι να λιώσουν και τα δυο. Ρίχνουμε το μιγμα πάνω στα μπισκοτα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθει και έπειτα στρώνουμε τη μαρμελάδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”