Συνταγές
Φτιάξε τα Πασχαλινά καλιτσούνια Καστρινά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
για την ζύμη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1 αυγό
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από ένα πορτοκάλι
Για την γέμιση
Γέμιση
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη, ρίχνοντας το λάδι το αυγό την ζάχαρη το πορτοκάλι το ξύσμα,το γιαούρτι, προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι, μπορεί να τραβήξει λιγότερο από ένα κιλό ή και περισσότερο.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Αφού τοποθετήσουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χέρια ώστε να γίνει κρέμα.
Ανοίγουμε την ζύμη ενα φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και με ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ για κουπάτ κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια..
Επειτα βάζουμε στο καθένα απο μία κουταλιά γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το καλιτσούνακι.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.