Συνταγές
Καλό Πάσχα με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο – Καλιτσούνια Σητειακά που κανείς δε μπορεί να φάει μόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Mazonaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ζύμη:
1κιλο αλεύρι .4 αυγά , 1,1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 γιαούρτι πρόβειο, λίγη μαστίχα. Προζύμι 300 γρ.
Γέμιση:
1 κιλό μυζήθρα τριμμένη ( ανάλατη )
1κουταλια μέλι θυμαρίσιο, 1 1/4 ποτήρι ζάχαρη,
1 αυγό, 1 βανίλια 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα.
Εκτέλεση
ετοιμάζουμε το προζύμι όταν φουσκώσει βάζουμε μέσα τα υλικά .
Ζυμωνουμε μια μαλακιά ζύμη , αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 ‘περιπου και ανοίγουμε φύλλο με ένα κουπ ατ
Κόβουμε στρογγυλά φύλλα στο κέντρο βάζουμε με κορνε τη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο.
Μυζήθρα :
(την τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας ) βάζουμε το αυγό, το μέλι την ζάχαρη βανίλια και κανέλα ανακατεύουμε καλά ..
Ψήνουμε στους 180°© για 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Katerina Mazonaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για φανταστικά φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα καλιτσουνάκια με μυζήθρα
Η συνταγή είναι από “Xrisa Nikos – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζυμη
περίπου μισό κιλό αλευρι, 1 κ. σ τσικουδιά, 2 -3 κ. σ ελαιολαδο, 1 κ.γ αλάτι και νερο με το ματι (200-250 γρ) ωστε να γίνει ενα σφικτο αλλά και ευπλαστο ζυμαρι.
Για τη γέμιση:
Μυζηθρα που την εχουμε στραγγίξει πολυ καλα.
Φρεσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση.
Φτιαχνουμε τη ζύμη ζυμωνοντας πολυ καλα τα υλικα μας για αρκετη ωρα. Το νερό το πρόσθετω σταδιακά, βλέποντας τι ανάγκη εχει το ζυμαρι. Έπειτα την αφηνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση:
ψιλοκοβουμε το δυόσμο και τον αναμειγνύουμε στη μυζηθρα.
Ανοιγουμε φύλλο παχους περιπου 3 χιλιοστά. Τοποθετούμε κατα μήκος μικρα μπαλακια (περίπου 1κ.γ) γέμιση. Σκεπαζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και κοβουμε.
Τηγανίζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτια.
Σερβιρουμε με μελι και, προαιρετικά, λιγη κανελα.
Η συνταγή είναι από “Xrisa Nikos – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”