Συνταγές
Φτιάξε τα δικά σου παγωτίνια ορεο – καλύτερα και από τα αγοραστά!
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με την απλούστερη συνταγή τα έφτιαξα. Χτύπησα με μίξερ χειρός 1 φρέσκια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200 ml) , να γίνει σαν πηχτό γιαούρτι. Ανακάτεψα μέσα το 1/3 από ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και 1 βανίλια.Χρησιμοποίησα 1 συσκευασία μπισκότα Οreo επειδή αυτά ταίριαζαν σαν μέγεθος στα βαθουλώματα της φόρμας μου.
Προσεχτικά άνοιξα στα δύο τα μπισκότα, αφαίρεσα την άσπρη γέμιση , την ανακάτεψα με λίγη κρέμα γάλακτος και την πρόσθεσα στην κρέμα του παγωτού για περισσότερη γεύση.
Άδειασα την κρέμα σε μια σακούλα/κορνέ ζαχαροπλαστικής και έκοψα την άκρη της. Σε κάθε υποδοχή της φόρμας έβαλα 1 μπισκότο, πρόσθεσα με το κορνέ την κρέμα παγωτού και καπάκωσα με 1 ακόμη μπισκότο.Έβαλα τη φόρμα στην κατάψυξη και σε 1-2 ώρες τα παγωτίνια ήταν έτοιμα.
Τύλιξα κάθε ένα σε αλουμινόχαρτο και τα διατηρώ στην κατάψυξη.
Να σας δώσω μια ιδέα πως να βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη σας…..σε μπουκάλι μεγάλο η μικρα μπουκαλάκια νερού…Και φυσικά αποθηκεύονται όρθια και δεν πιάνουν χώρο…Και επίσης όπως είναι παγωμένα κόβονται πολυ ωραία με ένα πριονοτο μαχαίρι
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.