Συνταγές
Φαγητάρα να γλείφεις τα δάχτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά για την γέμιση
1/2 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
3/4 φλ. Ρύζι καρολίνα η γλασσέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Αλάτι – ¼ κ.γ. Πιπέρι
3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για το τύλιγμα & το ζουμί:
1 Λάχανο μεγάλο
1-2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
100 γρ Ελαιόλαδο
1/2 λτ. Ζωμός λαχανικών η νερο με 1 κύβο ψυγείου Knorr
¾ κ.γ. Αλάτι – 1/8 κ.γ. Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 Αυγά
Χυμός από 1 – 2 λεμόνια
2 κ.σούπας . κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο που θα δώσουν όλα τα αρώματα και γεύση στους ντολμάδες που θα πλάσετε αμέσως μετά. Τέλος, κόβετε σε ροδέλες το καρότο που θα δώσει γεύση και χρώμα στο φαγητό και τη σάλτσα και θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι και το μίγμα απ’ τα ψιλοκομμένα μυρωδικά πιο πάνω, προσθέτετε τον δυόσμο, το αλατοπίπερο και το λίγο λάδι και ζυμώνετε καλά το περιεχόμενο των ντολμάδων για 1-2 λεπτά. Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο με ένα μαχαίρι και βράζετε σε νεράκι σε μια κατσαρόλα να μαλακώσει ..
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετείτε στον πάτο μια σειρά από σκισμένα φύλλα που δεν χρησιμοποιήσατε στο τύλιγμα καθώς και ρετάλια από φύλλα ή και κοτσάνια για να κάνετε ένα πάτο. Εκεί πάνω αρχίζετε να τοποθετείτε γύρω- γύρω τα ντολμαδάκια που έχετε τυλίξει.
Όταν συμπληρωθεί το ένα επίπεδο, ρίχνετε από πάνω τους τις μισές απ’ τις ροδέλες του καρότου. Συμπληρώνετε με τη δεύτερη σειρά, όπου στην κορυφή βάζετε τις υπόλοιπες ροδέλες καρότου και αν θέλετε, περισσευούμενα μικρά φύλλα λάχανου. Σκεπάζετε με ένα πιάτο , βάζετε τον ζωμό και βράζετε για 40-45 λεπτά ..
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑ
ΑΡΧΙΚΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΖΩΜΟ .. ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΠ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ .. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΑ ΖΩΜΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ..
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΛ ΔΥΟ ΑΥΓΑ , ΣΤΙΒΩ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΔΥΟ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ .. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΗΞΕΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΖΩΜΟΥ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΛ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙ .. ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ .. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”