Συνταγές
Υπέροχο λαχταριστό κέικ με γιαούρτι και μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα καλαμποκέλαιο
-1 κούπα γιαούρτι
-2,5 κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και το γιαούρτι.
Χωρίζουμε λίγο μίγμα για να το κάνουμε δίχρωμο, έβαλα 2 κτσ. ΜΕΡΕΝΤΑ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για το υγρό κέικ σοκολάτας που αρέσει σε όλους!
Υλικά
-400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-180 γρ. βούτυρο
-7 αυγά
-2 βανίλιες
-150 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
-20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 14 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με παγωτό ή με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.