Συνταγές
Υπέροχο και δροσιστικό εκμέκ με δροσερή κρέμα πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καταΐφι
200 γρ. βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
2 – 3 φλούδες πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
7 κούπες φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
500 ml φυτική σαντιγύ
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξαίνουμε πολύ καλά το καταΐφι και το χωρίζουμε σε δύο στρώσεις, σε ταψί 35άρι. Ανάμεσα στις δύο στρώσεις βάζουμε το μισό λιωμένο βούτυρο και από πάνω το άλλο μισό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Όταν ψηθεί, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλιας με την ζάχαρη, λίγο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό να ζεσταθεί καλά και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Όταν είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρύα κρέμα στο κρύο καταΐφι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες περίπου.
Χτυπάμε την κρύα φυτική σαντιγύ μαζί με την άχνη, αν θέλουμε προσθέτουμε δύο βανίλιες, μέχρι να πήξει! Βάζουμε την σαντιγύ πάνω απ’ το γλυκό μας και το διατηρούμε στο ψυγείο! Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.