Συνταγές
Υπέροχες πίτσες, καλοφτιαγμενες και απολαύστικες. (για 2 πίτσες 8 τμχ)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τη ζύμη :
1 φλυτζάνι του ελληνικού ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγια
500 γρ αλεύρι
1 κγ ζάχαρη
1 πρεζα αλάτι
Χλιαρο νερό όσο πάρει μέχρι να μη κολλάει η ζύμη μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και συο τέλος προσθέτουμε το νερό! Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και καλύπτουμε με μια πετσέτα ! Μόλις φουσκώσει το ξανά ζυμώνουμε και το ξανά αφήνουμε για 20’
Στη συνέχεια το ανοίγουμε και βάζουμε λίγη κέτσαπ με λίγο ντοματοχυμο κι από πάνω υλικά της αρέσκειας μας
Εγω εδω έβαλα ζαμπόν, μπεικον και τυρί μοτσαρέλα και λίγη γκούντα στη μια και στην άλλη συπληφωσα και λίγο βραστό κοτόπουλο που είχε μείνει
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις αφράτα πιροσκί με φέτα και σαλάμι – μα τόσο υπέροχα που δεν υπάρχουν λόγια να τα περιγράψουν!
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Λεβέντη– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ γάλα χλιαρό
1κ.γ ζάχαρη
1 μαγιά
3 αυγά
500 γρ αλεύρι
Αλάτι
1½ κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το γάλα, ζάχαρη, μαγιά με σύρμα χειρός πρόσθετουμε τ αυγά κ χτυπάμε λίγο ακόμα να αφρατεψει προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι, λάδι κ ζυμωνουμε αρκετά.
Αφήνουμε την ζύμη σε αλευρωμενο μπωλ για μια ώρα να φουσκώσει.
Αλευρωνουμε τον πάγκο κ χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια 12-14 ανοίγω το κάθε ζυμάρι κ γεμίζουμε με τυρί και σαλάμι κ μερικά με λουκανικακια κοκτέιλ κλείνουμε σε ρολό. Αφήνουμε για 15′ να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Λεβέντη– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.