Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή ! Απλά φανταστικά τυρόψωμα αφρός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σταυρουλα Αναγνωστακου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρια Ροβιθακη.
ΥΛΙΚΑ
Τα βάζουμε με την σειρά που τα γράφω
200 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
220 γρ.Ηλιελαιο
250 γρ.νερο
1 φακελάκι μαγιά 8 _9 γρ.
2.κ.σ.ζαχαρη
700_750 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
2 κ.γ.αλατι
ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ.φετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη την ζύμη σε ζεστό μέρος
Μετά φτιάχνουμε μπαλιτσες των 70 γρ.
Μόλις τελειώσουμε αρχίζουμε ανοίγοντας τα φυλλαράκια με τα δάχτυλα βάζουμε μέσα την φέτα και κλείνουμε αφήνουμε αλλά 15 λεπτά σκεπασμένα μετά αλειφουμε με ένα αυγό και σουσάμι ψήνουμε στους 190 βαθ.αντιστασεις για 20_25 λεπτά !
Η Συνταγή είναι από Σταυρουλα Αναγνωστακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρια Ροβιθακη.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για φανταστικές τυροκροκέτες, καλοφτιαγμένες και λαχταριστές
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
4 κουταλιές κόφτες σούπας τυρί παρμεζάνα
2 αυγά
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι κατά προτίμηση φαρίνα βοηθάει να φουσκώσουν.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Αν βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις να βάλετε και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν μεσα
Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί, Βάζουμε στο ψυγείο 30`.λεπτά. Κάνουμε μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και βαθύ σκεύος και να μην ακουμπάνε μεταξύ τους με αραβοσιτέλαιο
Και να παραλείψετε την παρμεζάνα δε πειράζει είναι δοκιμασμένα και αλλιώς.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.