Συνταγές
Τσιζκέικ εύκολο χωρίς ψήσιμο και πάρα μα πάρα πολύ γευστικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά βάσης:
250 γρ μπισκότα,100 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό! .
Υλικά γέμιση:
400 γρ τυρί κρέμα,3 κ γ χυμό λεμονιού,500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,100 γρ άχνη ζάχαρη,1 φακ.βανιλια! Και τελείωμα γλυκό βύσσινο!
Εκτέλεση βάσης:
Σπάμε τα μπισκότα σε σκόνη! Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι 26! Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σιγα-σιγα ανακατεύοντας τα με κουτάλι
Τα ισιωνουμε και το πατάμε με την ανάποδη του κουταλιού! Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Εκτέλεση γέμισης:
Χτυπάμε το τυρί με το χυμό! Ρίχνουμε σιγα_σιγα την κρέμα ,την άχνη και τέλος την βανίλια! Βγάζουμε την κρύα βάση από το ψυγείο και βάζουμε το μίγμα πάνω ελαφρά!
Το ισιωνουμε! Και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη νύχτα! Την επόμενη το βγάζουμε και βάζουμε πάνω το γλυκό βύσσινο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα Κρεμώδες κέικ σαν Τσιζκεικ!.
Φανταστικό κέικ με επικάλυψη μαρμελάδας της επιλογής σας! Πολύ γευστικό και αξίζει να το δοκιμάσεις!
Συνταγή από την κ. Λίλιαν Αποστολοπούλου
Υλικά
170 γρ γιαούρτι
80 γρ ricotta ή ανθότυρο
2 αυγά
75 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα για την επικάλυψη
Ταψάκι 20 cm
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε στο Multi το γιαούρτι με το τυρί.
Κατόπιν, σε μπολ βάζουμε τα αυγά, ζάχαρη, ξύσμα, βανίλια, αλάτι ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε και το μείγμα τυριού-γιαούρτι.
Στην πορεία, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20 cm καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 40′-45′.
Μόλις είναι έτοιμο, αναποδογυρίζουμε το κέικ μας ή στο ίδιο το ταψάκι και μετά σε πιατέλα και βάζουμε επικάλυψη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Σερβίρουμε και με παγωτό!!
Συνταγή από την κ. Λίλιαν Αποστολοπούλου