Γλυκα
Το μπισκοτογλυκό σε άλλη διάσταση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλειο, φανταστικό, υπέροχο μπισκοτογλυκό με άρωμα Γαλλίας σαν Προφιτερολ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για την λευκή κρέμα
640 ml. γάλα
65 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
για την βάση
300 γρ. πτι μπερ
150 γρ. μαργαρίνη
για την Μους καραμέλας
200 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σιρόπι καραμέλας
για την Γκανάζ
125 γρ. κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος
Σουδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε στο μισό γάλα τη ζάχαρι.
Στο υπόλοιπο γάλα, βάζουμε το κορν φλάουρ, το αυγό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε έως ότου να γίνουν κρέμα. Οταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τη φωτιά, και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Θρυμματίζουμε τα πτι μπερ στο Multi, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και αφού προσθέσουμε την μαργαρίνη ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί, το στρώνουμε και το πιέζουμε ελαφρώς.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Ενσωματώνουμε το σιρόπι καραμέλας συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αδειάζουμε επάνω από τα μπισκότα στην φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Γεμίζουμε τα σουδάκια με την χλιαρή κρέμα με το κορνέ και τα τοποθετούμε επάνω από τη μους στη φόρμα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και περιχύνουμε την γκανάζ επάνω από τα σου.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μπισκοτογλυκό ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics