Συνταγές
Όλα μοιάζουν καλοκαίρι… ελάτε να φτιάξουμε τούρτα παγωτό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Papadopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρουχο καραμελωμένο , 1 κρέμα γάλακτος 500γρ.. 1 γάλα εβαπορέ, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτύπησα την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, της βανίλιες, και το μέλι…
Σε ένα μπολ στρογγυλό βάζουμε στο πατώ μεμβράνη, το μείγμα μου, και ρίχνουμε μέσα μπισκότα ορεο..
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει..
Την άλλη μέρα αφού αναποδογυρισα το παγωτό μου σε έναν δίσκο, διακόσμουμε την τούρτα παγωτο με μπισκότα,νιφαδες από σοκολάτα,και με σιρόπι φράουλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zoi Papadopoulou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Παγωτό με γεύση φρούτα του δάσους
Υλικά
600γρ. φρούτα του δάσους ανάμεικτα (σμέουρα, μύρτιλα, φράουλες κ.ά.)
επιπλέον μερικά φρούτα για το σερβίρισμα
175γρ. ζάχαρη
300ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα φρούτα τα πλένουμε και τα λιώνουμε σε μίξερ. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν και έπειτα τα κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. με μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα φρούτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στα φρούτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γυρνάμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου 20-25 λεπτά. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και προαιρετικά με σιρόπι της αρεσκείας μας.
cooklos.gr