Γλυκα
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
-5 αυγά
-80 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3 βανίλιες (καψουλακια)
-1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-40 ml. ηλιέλαιο
Σιρόπι
-1 ποτήρι νερού ζάχαρη, (200 γρ.)
-1 ποτήρι νερού νερό
-1 κουταλιά κονιάκ
Σαντιγί
-800 ml. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
-3 κτσ. ζάχαρη άχνη
-2 βανίλιες
-400 γρ. Μερέντα για την γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά να αφρατέψουν και κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο .
Έχουμε περάσει από σίτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε λίγο- λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου 25 λεπτά, τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο αφού βγεί καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά, όταν πάρει βράση το αποσύρουμε, ρίχνουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει. Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη.
Παίρνουμε δύο κουταλιές από την σαντιγί και την αναμιγνύουμε με την μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει το αλείφουμε με σιρόπι, βάζουμε μια στρώση μερεντας με σαντιγί, σαντιγί και το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.
Καλό ειναι το παντεσπάνι να φτιαχτεί την προηγούμενη μέρα για να κοπεί καλά.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.