Συνταγές
Τέτοια πίτσα είχε να μας πετύχει πολύ καιρό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη…
1 κούπα νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι σκληρό ( Αυτό που βάζουμε για το προζύμι.. )
Και λίγο λάδι στα χέρια για να ξεκολησουμε την ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
βρασμένη δική μου από φρέσκιες ντομάτες 1 φλυτζανακι του καφέ και λίγο κέτσαπ ντομάτα 2 κουταλιές της σούπας. Ανακατεύουμε και απλώνω κρύα επάνω στην πίτσα .
Ύστερα έβαλα αποξηραμένο βασιλικό και λίγο πάπρικα γλυκιά
Τώρα αυτό κει και πέρα ότι θέλει ό καθένας.
Εγώ έβαλα 3 φέτες μπέικον σέ κομμάτια, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, 1 ξερό κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο από το μουλτι, κασέρι τριμμένο στον τρίφτη.
Λίγο ρίγανη..
Βάζουμε στην λαμαρίνα λίγο έτσι με το ροι λάδι, απλώνουμε την ζύμη και την στρώνω με το μονό πλαστρακι, από πάνω την σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Έχουμε προθερμανει το φούρνο στον αεροθερμο φούρνο στο τέρμα στους 250 με το δικό μου φούρνο. Βάζουμε χάμω την λαμαρίνα με το αντικολλητικό χαρτί από κάτω, αφήνουμε 10′ και σβήνω το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο.
Ανοίγουμε ύστερα από 20′ και βγάζουμε. Φυσικά απολαμβάνουμε μια φανταστική λεπτή πίτσα όπως ακριβώς μας αρέσει..
Την ζύμη αφήνουμε για 20-25′.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.