Συνταγές
Τέλειες φτιαγμένες πιτούλες με αλλαντικά – λαχταριστές για πρωινό ότι πρέπει!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι γαλα χλιαρό
1 φακ.μαγια
1/2ποτ καλαμποκέλαιο
1κ.γ ζάχαρη
1κ.γ αλατι
1 αυγό
750 γρ περίπου αλέυρι γ.ο.χ
Λουκάνικα Φραγκφούρτης
Τυρι Γκούντα τριμμένη
Σάλτσα
Σαλάμι αέρος γαλοπουλα
1 κρόκος αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα την ζάχαρη την μαγιά και 1-2 κ.σ αλέυρι και ανακατέυουμε καλά. Αφηνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι το αυγό το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετα χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι ζύμης βάζουμε σάλτσα τυρί τριμμένο και το λουκάνικο. Τα κλείνουμε και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε την επιφάνεια και στρίβουμε ένα κομμάτι δεξια ένα αριστερά για να φτιάξουμε το σχέδιο με την ανοιχτή πιτούλα .Αλλες τις γέμιΖουμε με σάλτσα τυρί σαλάμι αέρος άλλες με γαλοπούλα τις κλεισουμε πακετάκι και απλά χάραξουμε την επιφάνεια
(*Τα σχέδια τα είδα από το pinterest.) Αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα και Ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Βγαίνουν 12 τεμάχια
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.