Συνταγές
Σπιτικό εκμέκ κανταΐφι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου -ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
500 ml νερό
600 γρ ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
1 κσ μέλι
Για την βάση
500 γρ κανταιφι
150 γρ βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κρόκους
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κον φλαουρ
100 γρ βούτυρο
1 βανίλια
2 φακελάκια σαντιγί
2 κούπες τσαγιού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό τη ζάχαρη τη φλούδα από το λεμόνι και το ξύλο κανέλας. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ξανουμε το κανταΐφι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί απλώνουμε από το κανταΐφι ραντίζουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για μισή ώρα περίπου η μέχρι να ροδίσει. Περιχύνουμε με το σιρόπι το αφήνουμε για 30 λεπτά να το απορροφήσει όλο ( κρύο σιρόπι ζεστό κανταΐφι)
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 900 γρ γάλα 100 γρ ζάχαρη την βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη 100 γρ γάλα και το κον φλαουρ. Προσθέτουμε 2 κουτάλες απο το γάλα μόλις ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κανταΐφι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Τέλος απλώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου -ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”