Γλυκα
Σπέσιαλ Εκμέκ με μπόλικη κρέμα και επικάλυψη γλάσο και ψιλοκομμένο καρύδι, αμύγδαλο!!!
ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ,ΑΜΥΓΔΑΛΟ!!! Η Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο κανταΐφι 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει παντού το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο κανταΐφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει στους 18Ο βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
μισό χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο
Βράσιμο 4 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια.
Ζεσταίνουμε γάλα.ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.
ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισό κανταΐφι στο ταψί και το σιροπιάζομαι με το μισό σιρόπι βάζουμε πάνω την κρέμα,πάνω στην κρέμα ξανά κανταΐφι και το σιρόπι βάζουμε πάρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειώνουμε με λίγη κρέμα και απάνω το γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.