Συνταγές
Σαραγλάκια εύκολα και γρήγορα – λίγο σαλάκι έτρεξε δίπλα από το στόμα
το μόνο μυστικό τους καλό δέσιμο στο σιρόπι και καλό ψήσιμο
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρούστας
250 γρ βούτυρο
400γρ καρύδια
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μισή κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
Μια κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Μια κουταλιά της σούπας ινδοκαρυδο
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Λίγο λεμόνι και μια φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο ξεπαγωνουμε πολυ καλά το φύλλο αλέθουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Παίρνουμε ένα φύλλο το περνάμε με το πινέλο λίγο βούτυρο λιωμένο και από πάνω βάζουμε ακόμα ένα φύλλο το περνάμε και αυτό με βούτυρο και από την φαρδιά μεριά του φύλου βάζουμε πέρα πέρα γέμιση μετά περνούμε μια βέργα ψιλή
τυλίγουμε σουρώνουμε και βγάζουμε την βέργα και βάζουμε το ρολακι στο βουτυρομενο ταψί όταν τα κάνουμε όλα τα περνάμε από πάνω με το πινέλο με το υπόλοιπο βούτυρο
Ψήνουμε στους 170 μέχρι να ψηθεί καλά
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό το γλυκό και κρύο το σιρόπι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.