Πιτες
Σαν την τυρόπιτα που φτιάχνει η μαμά στις γιορτές .. δεν έχει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ήρθε η ώρα να ζεματίσετε φύλλα και να φτιάξετε την πιο ωραία τυρόπιτα .. θα ξετρελαθείτε
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τα φύλλα
5 αυγά
2 κουταλάκια αλάτι
2 ποτήρια νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
για τη γέμιση
700 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. μιξ
για την επάλειψη
1 πλάκα βιτάμ λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε τα αυγά με το αλάτι, ρίχνουμε το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε το αλεύρι έως ότου να φτιάξουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα τυριά.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθουμε σε ρολό και την κόβουμε σε 8 ίσια κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια.
Με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Αλείφουμε καλά το ταψί με το λιωμένο βούτυρο. ΣτρώΝουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε επίσης.
Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο και το βυθίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό στο οποίο έχουμε ρίξει μία κουταλιά αλάτι. Κατόπιν, το βγάζουμε και το βυθίζουμε σε κρύο νερό, το σουρώνουμε και το στρώνουμε στο ταψί επάνω από το πρώτο φύλλο. Αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για άλλα 2 φύλλα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα μία ποσότητα από το μίγμα των τυριών και επαναλαμβάνουμε 3 στρώσεις με φύλλα τα οποία πρώτα βυθίζουμε στο ζεστό νερό, ακολουθώντας την προηγούμενη διαδικασία.
Ανοίγουμε ένα ακόμα φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και αλείφουμε ξανά με το λιωμένο βούτυρο.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και την επόμενη μέρα ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω- κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “τυρόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού