Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα για έναν τεράστιο λαχανοντολμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Louiza Bitou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ζεματίζουμε και το στρώνουμε στη φόρμα του κέικ, κάνουμε και τη γέμιση ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 400 γρ κιμά ανάμικτο μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο τα σοτάρουμε μαϊντανό αλάτι και πιπέρι, ένα φλιτζάνι ρύζι και μιας που είναι αδύνατο να το κάνουμε αυγολέμονο βάζουμε μια κουταλιά πάστα ντομάτα, άλλωστε η μάνα μου πάντα με σάλτσα μας το κάνει!
Στρώνουμε λοιπόν τη γέμιση στη φόρμα πάνω από το λάχανο που είχαμε στρώσει από κάτω και στα πλαϊνά σαν φύλλο, κι βάζουμε ζεστό νερό ίσα με τη γέμιση Όχι παραπάνω να μην κολυμπάει.
Μαζεύουμε τα φύλλα στο κέντρο της φόρμας και καλύπτουμε καλά με ότι είχε περισσέψει από τα φύλλα . Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο βαθύ νερό και μέσα στο ταψί τη φόρμα του κέικ που τη σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο σαν μπεν μαρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για μία μισή ώρα χωρίς να ανοίξουμε τη φόρμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Louiza Bitou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”