Συνταγές
Πολύ νόστιμα αλλά και παιχνιδιάρικα μπισκοτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο νόστιμη εκτέλεση είναι από : “Ελένη Κεχαγιά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
150 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1 βανίλια
1 κ.γ. μπεικιν
2 κ.γ.κακαο
Αλευρι γ ο.χ.300 με 350 γρ.
1 κουπ πατ καρδια
Σταγονες κουβερτουρας.
Εκτέλεση:
Χτυπαμε το βούτυρο με την αχνη να γινουν κρεμα προσθετουμε το αυγο και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι Η ζυμη δεν κολλα στα χερια και εινσι ευπλαστη.
Την χωριζουμε στα δυο και στο ενα προσθετουμε το κακαο για να γινει το σοκολατενιο μειγμα. Βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.Ανοιγουμε με τον πλαστη κοβουμε με το κουπ πατ την λευκη ζυμη για το προσωπο .Βαζουμε την καρδια στο ταψι αναποδα.
Κοβουμε καρδουλες με το σοκολατενιο μειγμα.Κοβουμε με μαχαιρι στην μεση και κανουμε τα αυτακια.Τοποθετουμε για μυτη και ματια σταγονες κουβερτουρας και κανουμε τρυπουλες με μια οδοντογλυφίδα στα μαγουλακια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 10 με 12 λεπτα.
Γίνονται 12 τεμάχια .
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : “Ελένη Κεχαγιά – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαρινα Μισαηλιδου
Παρακάτω θα βρεις ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις και να γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Λαχταριστά μπισκοτάκια που τα φτιάχνουμε μέσα σε 10 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 2 αυγά και 3 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα
Ρίχνουμε 3 κ.σ λιωμένο βούτυρο και 1 βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε 2 κ.σ γεμάτες αλεύρι φαρινάπ και ανακατεύουμε με σύρμα
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 κ.σ. γεμάτες αλεύρι φαρινάπ ανακατεύουμε με σύρμα. Τελειώνουμε ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. αλεύρι φαρινάπ
Γίνεται ένας σταθερός χυλός
Βάζουμε το χυλό σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά δισκάκια πάνω στην λαδόκολλά. Είναι εντάξει η ζύμη όταν το δισκάκι απλώσει λίγο. Διορθώνουμε την κορυφή με το δάχτυλο .Ψήνουμε στους 200 β πρόθ. αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά. Όταν τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τέλος σε καρύδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”