Συνταγές
Παραδοσιακή Λαδένια σε Μοντέρνα εκδοχή με καταγωγή από την λατρεμένη Κίμωλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
ΥΛΙΚΑ 600γρ αλεύρι γ ο χ
1 φακελάκι μαγιά
4 κ σ ελαιόλαδο
1/2 κ γ αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
300ml νερό χλιαρό
Για την ΛΑΔΕΝΙΑ
Ελαιόλαδο
2 ντομάτες κομμένες κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κύβους
Ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
1 μεγάλη πιπεριά σε κύβους ( προαιρετικά )
2 κ σ κάπαρη ( προαιρετικά )
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κάνουμε την ζύμη
Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβιτσα στην μέση και ρίχνουμε την μαγιά το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι περιμετρικά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και να ζυμώνουμε, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα να έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη όχι πολύ σκληρή.
Σκεπαζουμε την ζύμη μας με σελοφάν και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Οταν έχει φουσκώσει και έχει διπλασιαστεί περίπου είναι έτοιμη.
Παιρνουμε το ταψί μας στρώνουμε με μπόλικο ελαιολαδο. ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί μας.
Έχουμε κόψει σε κυβους τις ντομάτες, το κρεμμύδι , τις ελιές τις έχουμε χωρίς Κουκούτσι , πιπεριά αν μας αρέσει, και την κάπαρη, όλα μαζί σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε.
Τώρα παινουμε την λεκάνη μσα ρίχνουμε επάνω στο ζυμάρι τα ΥΛΙΚΑ μας, ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε ελαιολαδο από πάνω και λίγη ρίγανη.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190c βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .