Συνταγές
Special καταστάσεις το βράδυ μόνο με πίτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κ.σ λάδι
2 -2.5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγιά και την ζαχαρη και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια( να κάνει φουσκάλες) Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνω μεχρι να εχω ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-2 ώρες! Χωριζω την ζυμη σε τρια μπαλακια!Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το βάζω σε λαδωμενο ταψακι το απλώνω με το χέρι να πάει παντού βάζω κάτω 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας και έβαλα γαλοπούλα παριζακι λουκανικακια ντοματινια και τυριά που λιώνουν γκουντα κασερι και μοτσαρελα.
Ψήνω στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα!!!Το ζυμαράκι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30 εκ η το μεγάλο του φούρνου
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για καταπληκτική πίτσα – λαχταριστή με ωραία υλικά και πεντανόστιμη
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζυμη
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγια
1 κ. γλ ζαχαρη
Λιγο αλατι
Μισο γιαουρτακι
3 κ. σ. λαδι
Νεράκι χλιαρό όσο χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε πολύ μαλακή ζυμη και αφήνουμε να φουσκώσει αρκετα.
Όταν φουσκώσει ξαναζυμωνουμε και αφήνουμε πάλι για 15 λεπτά..
ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ
Κόβουμε σε ένα τηγάνι 1 κρεμμύδι φετουλες +μια σκελίδα σκορδο και το σωταρουμε με λίγο λάδι. Προσθ. 1 ντομάτα τριμενη +πουμαρο λίγη ζάχαρη… αλάτι… πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικο
Ανοίγουμε τη ζυμη στο ταψί… στρώνουμε τη σάλτσα +λίγη μοτσαρελα…. από πάνω βάζουμε ότι Αλαντικό θέλουμε +μοτσαρελα και πιπεριά…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο κατω-κατω…
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.