Γλυκα
Υπέροχα λουλουδένια μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα.. Πάμε να τα κάνουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
200 γρ βουτηρο της αρεσκεια σας σε θερμοκρασια δωματιου.
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη αχνη
1 αυγο
Λιγο αλατι μια τσιμπια
1 βανηλια
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1/2 κ.γ.μπεικιν
2 κ.σ.κορν φλαουερ
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500γρ.
1 κ.σ.κακαο για το σοκολατενιο μειγμα.
Εκτέλεση :
Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη να αφρατεψουν κατοπιν τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι .
Χωριζουμε τη ζυμη στα 2 στη μια προσθετουμε το κακαο και ζυμωνουμε να παει παντου. Ανοιγουμε με τον πλαστη τη ζυμη και κοβουνε με κουπ πατ λουλουδι.
Τοποθετουμε σε ταψι με καδοκολλα .
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα μπισκοτάκια τέλεια φτιαγμένα που λιώνουν στο στόμα – Βουτύρου και το άρωμα τους είναι το κάτι αλλο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
2 κσ. σπορέλαιο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. μπέικιν
2 κ. σ. κορν Φλάουερ
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 350 γρ.
Μαρμελάδα της αρέσκειας πχ βερίκοκο -φράουλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψει προσθέτουμε το λάδι –ασπράδι -βανίλιες με τελευταίο το αλεύρι .Η ζύμη είναι μαλακή να μπορεί να περάσει από το κορνέ. Κάνουμε σχέδια με το κορνέ σας
Με το πίσω μέρος της ξύλινης κουτάλας κάνουμε τρυπούλα στην μέση και βάζουμε μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 15 -18 λεπτά μόλις δείτε τις άκρες να παίρνουν χρώμα είναι έτοιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”