Συνταγές
Ένα πανεύκολο οικονομικό και εντυπωσιακό γλυκάκι για κέρασμα στο γάμο ή την βάπτιση – μπεζέδες
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 30 κομμάτια θα χρειαστούμε:
5 ασπράδια από μέτρια αυγά
1 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανίλιες ή 2 σποράκια μαστίχα
1 κούπα άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κρεμόριο μέχρι σε σφιχτή μαρέγκα.
Στο τέλος προσθέτουμε κοσκινισμένη την άχνη και την ανακατεύουμε με απλές κινήσεις.
Βάζουμε σε κορνέ ή με το κουτάλι σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς περίπου σε αντιστάσεις για 2 ώρες στη μεσαία σχάρα αφήνοντας το φούρνο ελάχιστα ανοιχτό να αναπνέει.
Τα ζαχαρωτά από πάνω τα έβαλα αμέσως πριν τα βάλω στο φούρνο. Επειδή είναι πολύ χαμηλή η θερμοκρασία δεν αλλοιώνονται.
Η παραπάνω εκτέλεση είναι για μπεζέδες γάμου
Εσείς με την ίδια συνταγή και προσθέτοντας σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλας μπορείτε να κάνετε την παύλοβα, ή προσθέτοντας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνετε μπεζέδες για παιδικό πάρτι ή για μια γιορτή.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.