Συνταγές
Το γλυκάκι του Σεπτέμβρη.. μουσταλευριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλειο γλυκάκι με πολύ ωραία χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλά 3 κιλά σταφύλια και τα αφηνουμε να στεγνωσουν σε ενα σουρωτήρι.
Τα πιεζουμε και τα ζυμωνουμε με το χέρι μας να βγαλουν το χυμό τους..
Σουρωνουμε με ενα τουλπανι…
Το βαζουμε στη κατσαρόλα με ενα κομματάκι ψωμι (σαν αντιδωρο) και αφηνουμε να παρει βραση για να ξαφρισουμε καλά… Αφαιρουμε το ψωμι..
Αφηνουμε να βρασει 10 λεπτά προσθετοντας 2 κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια και 2 φυλαρακια αρμπαροριζα…
Διαλυουμε με λογο νερακι 3 μεγαλες κουταλιες κορν φλαουρ ή 4 αλεύρι και ριχνουμε στη κατσαρόλα να πήξει…
Γαρνιρουμε με κανελα και καρύδια…
“Για καθε ποτηρι μούστο θελουμε 1 κουταλιά κορν φλαουρ…”
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μουσταλευριά.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι μούστο
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη όχι γεμάτο
Καρύδια και κανέλα για τη διακόσμηση.
Έφτιαξα διπλή δόση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έβαλα το μούστο με το νερό στην κατσαρόλα να βράσουν διελυσα το αλεύρι με 1 ποτήρι που πήρα από την κατσαρόλα όταν άρχισε να βραζει το έριξα μέσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Έβαλα στα μπωλ και βουαλα
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.