Πιτες
Μια νοστιμότατη σπανακόπιτα που τα παιδιά την προτιμούν και σαν κυριως πιάτο
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε πλενουμε και ψιλικοβουμε 2 ματσα φρέσκα σπανάκια και απο 1 ματσάκι κρυμμυδακια σεσκουλα ανηθο μαιντανο και 2 πρασα.
Προσθετουμε λιγο λαδι λιγο τραχανα(2 κουταλιες σ.) 2 αυγα και οση φετα θελουμε..
Ανοιγουμε 5 φύλλα.. 2 κατω 2 πανω και ενα ενδιαμεσα της γεμισης… Χαρασουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά..
Για το φυλλο.
600 γρ. αλευρι
Λιγο αλατι
2 κουταλιες ξυδι
3 κουταλιες λαδι.
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη(περιπου 300 γρ.)
Εκτέλεση :
Αφου ζυμωσουμε και χωρισουμε 5 μπαλακια τα λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 15 λεπτα πριν τα ανοιξουμε….
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχη καλοψημένη και σίγουρα πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλεγουμε 2 ματσα φρέσκα σπανάκια και απο 1 ματσάκι κρυμμυδακια σεσκουλα ανηθο μαιντανο μυρωνια και 2 πρασα.
Τα ψιλοκοβουμε… προσθετουμε λιγο λαδι λιγο τραχανα(2 κουταλιες σ.) 2 αυγα και οση φετα θελουμε
Ανοιγουμε 5 φύλλα.. 2 κατω 2 πανω και ενα ενδιαμεσα της γεμισης.
Χαρασουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά
Για το φυλλο
600 γρ. αλευρι
Λιγο αλατι
2 κουταλιες ξυδι
3 κουταλιες λαδι.
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη
Αφου ζυμωσουμε και χωρισουμε 5 μπαλακια τα λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 15 λεπτα πριν τα ανοιξουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.