Συνταγές
Σκέτο κέντημα – παραδοσιακά Μελιτίνια Σαντορίνης
Η Συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
300 γραμ. αλεύρι
¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
350 γραμ. ζάχαρη
350 γραμ. ανθότυρο, (ή μυζήθρα)
2 αυγά
2 βανίλιες
2 πρέζες μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ κτγ. μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα μαστίχα-αλάτι και λίγο- λίγο ηλιέλαιο και νερό ώστε να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Στο μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το ανθότυρο, τη βανίλια, τη μαστίχα και τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν περίπου 10 λεπτά. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα αναμειγνύοντας με απαλές κινήσεις.
Ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε πιο λεπτό. Παίρνουμε μια ταρτιέρα για 8 άτομα, καλύπτουμε την ταρτιέρα και τα τοιχώματα της και προσέχουμε ώστε το φύλλο να προεξέχει 1 εκ.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και τσιμπάμε περιφερειακά το φύλλο ανά 1 εκ. περίπου γυρίζοντάς το προς τα μέσα.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί το φύλλο.
Η συνταγή είναι από “Mama cucina.gr”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.