Συνταγές
Φτιάξτε την πιο υγιεινή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια – ένα πλήρες γεύμα
Η Συνταγή είναι από Χριστιάννα Λαδά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 συσκευασία μαυρομάτικα
1 συσκευασία τόνο
1 φρέσκο και ξερό κρεμμύδι
6-7 τοματινια κομμένα
1 κόκκινη πιπεριά
Λίγο κόκκινο κρασι
1 μικρό αγγούρι
2 Κ.σ καλαμπόκι
2 φύλλα μαρούλι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Dressing
3 κς λάδι
2 Κ.σ μουστάρδα
Χυμο Απο 1 λεμόνι μικρό
1 Κ.σ ξίδι
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βραζουμε τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν . Περίπου 1 ώρα θελουμε για ένα ωραίο μαλακό αποτέλεσμα χωρίς να Ναι ούτε λιωμένα ούτε σκληρά .
Σε ένα αντικολλητικό , σωταρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίζουν να μαλακώνουν . Προσθέτουμε τα κομμάτια τόνου και την πιπεριά . Αφού αρχίσουν να μαλακώνουν σβήνουμε με λίγο κρασι . Προσθέτουμε τα τοματινια το αλάτι πιπέρι και την ρίγανη .
Χαμηλώνουμε και σωταρουμε για 3-4 λεπτα . Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τα λαχανικά Κ ο τόνος .
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι , το μαρούλι . Τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα μαυρομάτικα Κ το καλαμπόκι .
Ετοιμάσουμε το dressing.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα λαχανικά και τον τόνο στην σαλατα και περιχυνουμε με το dressing . Προσθέτουμε φρέσκο μαίντανο .
Αφήνουμε καμία ώρα μέχρι να απολαύσουμε την σαλατα μας για να έχει το dressing απορροφηθεί .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Χριστιάννα Λαδά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.