Συνταγές
Μία νόστιμη και εύκολη παραλλαγή μηλόπιτας Cheesecake
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Βάση:
100 γρ. Βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
125 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
50 ml γάλα light
Τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνει ένας χυλός όπως στα κέικ.
Βούτυρο για τη φόρμα και χαρτί ψησίματος
Για την κρέμα:
500 γρ. Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
200 γρ. Κρέμα γάλακτος light
3 αυγά
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη στεβιας η κανονική
40 κορν φλαουρ
1 βανίλια
Όλα μαζί με το μίξερ να γίνει μια αραιή κρέμα.
Για τα ψυχούλα:
75 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατο από το ψυγείο να είναι κρύο και κομμένο σε κύβους
75 γρ. Καστανή ζάχαρη
150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και κάνουμε ψυχούλα. Βάζουμε στο ψυγείο.
3 μέτρια μήλα σε φυλλαράκια κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σε μια φόρμα με πλαϊνά που ανοίγουν χαρτί ψησίματος μόνο στον πάτο.
Βουτυρωνουμε τα πλαϊνά και ριχνουνε το χυλό της βάσης. Ψήνουμε για 20′ λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού. Όταν περάσουν τα 20′ λεπτά βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και ριχνουνε την κρέμα τυριού. Ψήνουμε για άλλα 20′ λεπτά.
Στο διάστημα αυτό κάνουμε τα ψυχούλα και κόβουμε σε φυλλαράκια τα μήλα.
Όταν περάσουν τα 20′ λεπτά βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, απλώνουμε τα φυλλαράκια πάνω στην κρέμα τυριού και στο τέλος τα ψυχούλα. Ψήνουμε για 25′ λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε να κρυώσει 20′ λεπτά και μετά ανοίγουμε τα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”