Συνταγές
Λαχανοντολμάδες – ένα σπιτικό παραδοσιακό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aly Cherie-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε νερό με λίγο αλάτι. Κόβουμε το κοτσάνι από ένα λάχανο και το βράζουμε γυρνώντας το και από την άλλη πλευρά μέχρι να μαλακώσει.
Χωρίζουμε τα φύλλα.
Ανακατεύουμε 250 γρ κιμά χοιρινό,250 γρ κιμά μοσχαρι,200 γρ ρύζι (έβαλα γέλασε),1 κρεμμύδι, αλάτι ,πιπερι,2 κσ λαδί, άνηθο.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Κόβουμε το σκληρό μέρος από τα φύλλα και το βάζουμε στην άκρη μαζί με άλλα φύλλα που δεν κάνουν για τύλιγμα και κρατάμε για μετρά.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και ρολάρουμε όλους τους λαχανοντολμάδες.
Βάζουμε στο πάτο της κατσαρόλας μισά από τα φύλλα και κομμάτια που κόψαμε και τους λαχανοντολμάδες από πάνω.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο λάχανο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδί. Βάζουμε εάν πιάτο από πάνω, νερό να σκεπαστούν και λίγο ακόμη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι για περίπου 1 1/2 ώρα η όσο χρειάζεται, δοκιμάζουμε.
Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί όσο μαγειρεύεται.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε 2-3 αυγά με χυμό από εάν λεμόνι και κορν φλαουρ.
Η ποσότητα του κορν φλαουρ είναι ανάλογα με ποσά ζουμί έχουμε ,ποσό θέλουμε να κρατήσουμε, η ποσό πηκτή μας αρέσει, εγώ έβαλα 3 κσ επειδή κράτησα αρκετό ζουμί.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα μας στο αυγολέμονο, ανακατεύομε συνέχεια.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας και κουνάμε.
Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη να πήξει λίγο και έτοιμο.
Εδώ το βίντεο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aly Cherie-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”