Συνταγές
Λατρεμένα κοκάκια – υπέροχα καλύτερα από ζαχαροπλαστείου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι των κοκ:
– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια
Για την κρέμα:
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών
– 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
-200 γρ. νερό
-200 γρ. ζάχαρη
Για το γλάσο:
– 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κγ. βούτυρο μαλακό
– 1 κγ. μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ ασπράδια με τη ζάχαρη, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω τις ροζέτες με το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.
Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μετά την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αν τα θέλουμε πιο μελωμένα τα κοκ τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τ’ αφήνουμε σε σχάρα κι αν τα θέλουμε πιο στεγνά τα σιροπιάζουμε απαλά μ’ ένα πινέλο την εσωτερική τους πλευρά.
Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σ’ ένα μπολ και την περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το μέλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε το μπολ.
Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε καλά το γλάσο να γίνει λείο, πυκνό και γυαλιστερό.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Βουτάμε γρήγορα όλες τις βάσεις για κοκ μέσα στο σιρόπι και αφήνουμε σε σχάρα λίγα λεπτά να στραγγίσουν.
Όταν είναι έτοιμες γεμίζουμε τις μισές με κρέμα.
Τις υπόλοιπες τις βουτάμε μέσα στο γλάσο σοκολάτας και μετά κάνουμε σάντουιτς τα δύο κομμάτια.
Στο τέλος όταν είναι όλα έτοιμα, τα τοποθετούμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.