Συνταγές
Τραγανά έξω…. μαλακά μέσα! Κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
όλα τα μετράμε με την κούπα του νεσκαφε (200ml)
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1κουπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ κανέλα
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ γεμάτο σόδα μαγειρικής ( το οποίο διαλύουμε μέσα στον χυμό)
1 μπέικιν
Εκτέλεση
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει (περίπου 5 κούπες)
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να χρυσαφίσουν.
Η μία δόση βγάζει περίπου 30 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσουμε
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για λαχταριστό και πολύ απολαυστικό κέικ πορτοκαλιού με καρύδια και σοκολάτα .
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτα βούτυρο
3 αυγά
2 ποτ ζάχαρη
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 ποτ καρύδι τριμμένο
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος
2 κ.σ ηλιέλαιο
2-3 κ σ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα τον χυμό το ξύσμα την βανίλια την φαρίνα και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τέλος ριχνουμε το καρύδι τις σταγόνες και ανακατέυουμε καλά. Βάζουμε σε βουτηρομένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο βάζουμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Στόλιζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.