Συνταγές
Κορμός Δένδρο να σου τρέχουν τα σάλια…
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κούπα κακάο
¼ κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
3 κ.σ. νερό
Υλικά για τη γέμιση
1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
125 γρ κουβερτούρα
Υλικά για τον στολισμό
1 παστέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσει. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μία πετσέτα κουζίνας, το κάνουμε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κρύα κουβερτούρα. Χτυπάμε στο multi το παστέλι.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι και στρώνουμε τα 2/3 της κρέμας. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το παστέλι. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε το ένα τρίτο ώστε να το προσαρμόσουμε στο πλάι και να δημιουργήσουμε τον κορμό δένδρου. Καλύπτουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα και δημιουργούμε σχέδια με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο παστέλι.
Καλή Επιτυχία!