Συνταγές
Αγαπημένο φαγητό σε όλους – κεφτεδάκια στον φούρνο με πατάτες τηγανιτές
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ κιμά 500 γρ μοσχάρι 250γρ χοιρινό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ.λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 ντομάτα στον τρίφτη
3 φέτες χωρις κόρα μουλιασμένες και στιμένες καλά
Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλατι πιπέρι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα
Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα περίπου γυρνώντας τα μια φορά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια με μοτσαρέλα.
Υλικά
2 κιλά κιμά
3 φλ σάλτσα τομάτας
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
150 γραμμάρια μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα τομάτας.
Μόλις πάρει λίγο βράση ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μαζί με λίγο αλατοπίπερο και τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι απλώνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και χωρίζουμε το κρέας σε 16 μπαλάκια πλάθοντας τα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο, μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα και προσθέτουμε τη παρμεζάνα με τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.