Συνταγές
Φανταστικό πιάτο!! Πολύ ωραία μαγειρεμένα κεφτεδάκια με πιπεριές και κόκκινη σάλτσα. Μούρλια λέμε
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια χρειάστηκα ανάμεικτο κιμά , κρεμμύδι , σκόρδο, ρίγανη , αλάτι, μαύρο πιπέρι, δυόσμο, κύμινο , πάπρικα, ελαιόλαδο, αυγό, ψωμί και μαϊντανό.
Πλένουμε τις πιπεριές και τα ψήνω στο φούρνο. Τα βάζουμε σε σακούλα για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζω.
Βάζουμε και τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο τρίβουμε τρεις ντομάτες στο τρίφτη τα προσθέτω και αυτά συν 2 κ.σ πελτέ ντομάτας και λίγο ντοματοχυμό. Αφήνουμε να βράσει για 3 4 λεπτά και προσθέτω μαϊντανό αλάτι μαύρο πιπέρι 1 κ γ ζάχαρη και στη συνέχεια τα κεφτεδάκια και τις πιπεριές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνω το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσει το φαγητό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο φαγητό με πιπεριές, ντομάτα, φέτα και αυγά
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα ψήνουμε της πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο στους 200 °βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά., (μπορούμε να και στο τηγάνι).
Της βαζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι για να φύγει εύκολα ή φλούδα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο πολτός,τριμμένη ντομάτα βάζουμε λίγο μπουκοβο , λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε να βράσει και να φύγουν τα υγρά.
Προσθέτουμε της πιπεριές μέσα, φέτα 4 αυγά, σκεπάζουμε με καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνουν τα αυγά,και βούτηξε το φρέσκο ψωμάκι σου
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.