Γλυκα
Υπέροχο Κέικ Λάμιγκτον (Lamingtons)- Μία ζωγραφιά!
Σήμερα φτιάχνουμε το παγκοσμίου φήμης κέικ Λάμιγκτον. Πρόκειται για ατομικά γλυκά με γέμιση μαρμελάδα φράουλα, βουτηγμένα στην καρύδα. Σε προτρέπουμε να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Θα σου αρέσουν.
Υλικά
Για το Κέικ
6 αυγά
200 γρ ζάχαρη
180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ κορν φλαουρ
2 βανίλιες
25 γρ βούτυρο
Μαρμελάδα φράουλα
Για το Γλάσσο
200 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο
Καρύδα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κέικ μας. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλαουρ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μία μαρίζ.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το χλιαρό βούτυρο.
Έπειτα, αλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30×25 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το κέικ να ροδίσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εφόσον είναι έτοιμο το κέικ μας, το χωρίζουμε στην μέση και απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα στο εσωτερικό.
Κατόπιν, σκεπάζουμε τη μαρμελάδα με το δεύτερο κομμάτι κέικ και κόβουμε σε μπαστούνια, όπως δείχνει το βίντεο.
Συνεχίζουμε με το γλάσσο. Βράζουμε λοιπόν για 5 λεπτά το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο.
Τέλος, βουτάμε περιμετρικά το κέικ στο κρύο γλάσσο και το καλύπτουμε με την τριμμένη καρύδα.
Το κέικ Λάμιγκτον είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Είναι ένα απλό γλυκάκι αλλά πολύ νόστιμο. Καλή απόλαυση!
Δες τις οδηγίες της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!