Συνταγές
Ιμάμ μπαϊλντί – ένα φαγάκι γλύκισμα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4-5 κρεμμύδια… 2 τομάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο μισό ματσάκι μαϊντανό… σπιτική σάλτσα αλάτι πιπέρι και 10 μελιτζάνες
Εκτέλεση
Επιλέγουμε μελιτζάνες τσακώνικες και μικρές
Χαράζουμε τις μελιτζάνες από τρεις μεριές γεμίζουμε με κρεμμυδάκι λεπτές φετούλες ντοματούλα μαϊντανό και λεπτές φέτες σκορδάκι
τέλος σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές
στη συνέχεια προσθέτουμε extra κρεμμύδι μέσα ντοματούλα μαϊντανό και σκόρδο
προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σπιτική σάλτσα και νεράκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει
σήμερα έβαλα και λίγες πατατούλες μέσα που ήθελα να τις καταναλώσουμε
* Γίνεται και πιο ανάλαφρο χωρίς σάλτσες από πάνω και λάδι,και πιο διαιτητικό.
** ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
τηγανίζουμε πρώτα την μελινζανα σωταρουμε κρεμμύδια σε φέτες με σκορδακι ντομάτα μαϊντανό πιπέρι και μετά τις γεμίζουμε αφού πρώτα με ένα κουτάλι ανοίγουμε την σχισμή που έκανα πριν τις τηγανίσουμε
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Κριθαράκι με φέτα ή καλαθάκι Λήμνου!
για 2-3 μερίδες
4 κ.σ.ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι
Φέτα ή καλαθάκι Λήμνου για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.Βάζουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2-3 φορές να λαδωθεί γύρω-γύρω.Προσθέτουμε το νερό,την ντομάτα,την πιπεριά και το αλάτι.
Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Σερβίρουμε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα ή καλαθάκι και μπόλικο πιπέρι.